Fractal 20100728-08

Home - Overzicht - Over fractalen - Over mij - Verkoop - Contact


Fractalia. De wondere wereld van fractalen

Over mij

Fractalen zijn voor mij een afspiegeling van alles wat in het leven zich afspeelt, kleuren en vrolijkheid wisselen zich af met momenten van somberheid en introspectie. Soms doen wilde taferelen zich, soms wordt ik overvallen door een rust die de ongerijmdheden van het alledaagse leven doet vergeten.

Mijn kunstwerken zijn het resultaat van mijn speurtochten door de labyrinthen van het leven, op zoek naar nieuwe prikkels, zingeving, verhelderende inzichten en kalmte. De fractalen zijn er al, ze moeten alleen gevonden worden tussen het wiskundig geweld, en juist door het hiernaar op zoek te gaan vind ik ook delen van mezelf weer terug die ik lang geleden ben kwijtgeraakt.

Fractalen geven mij de kans mijn eigen mogelijkheden en beperkingen goed onder ogen te krijgen, door een open, onderzoekende en meegaande houding aan te nemen. Ik stel mezelf telkens de vragen over wat het is wat ik eigenlijk zoek, wat de beelden met me doen en waar de gevoelens die ze oproepen hun wortels hebben.

Vaak is het een zoektocht zonder een vantevoren bekende eindbestemming, alsof de reis belangrijker is dan het aankomen. Juist door het zoeken naar datgene wat voor mij belangrijk is, creeŰrt het doel zichzelf, die daarna net zo makkelijk weer verdwijnt als mijn focus zich verlegt. Wat overblijft is een verscherpt besef van het veranderlijke in de wereld om mij heen, waar de wensen tot eenvormigheid en continu´teit illusies blijken te zijn en waar niets is wat het lijkt.